2012.11.11. 13:27          



Horváth Gábor hamar le akarja zárni az ügyet

Egyre inkább úgy tűnik, a legeredményesebb olimpiai sportágunk, a kajak-kenu berkeiben továbbra sincs nyugalom. Előbb a Douchev-Janics Natasa távozása körül íródott, sokfelvonásos szappanopera kötötte le az érdeklődők fantáziáját, majd jöttek az újabb „epizódok”.

     Az még csak nagyobb fantázia nélkül is elképzelhető volt, hogy a három olimpiáról lemaradó Paksy Tímea veszi a kalapját és odább áll, bár a szövetség erre az akcióra is piros lapot mutatott fel. Ennek ellenére erősen kétlem, hogy Paksy végül mégis itthon marad. Sokkal valószínűbb, hogy bármi áron, de elmegy Ausztriába.

     Pedig most talán sokkal több lehetősége lett volna beépülni a válogatottba, hiszen Benedek Dalma házassága révén ment Szerbiába, a közelmúltban pedig kiderült az is, hogy a 2011-ben az Év sportolójának választott Csipes Tamara is „térfélcserére” készül. Nem is akárhova, hanem ide, a szomszédba, Ausztráliába távozik. A szándék komoly, azt ismételten megerősítette a 23 éves versenyző, elég sok fejtörést okozva ezzel másoknak.

     Elsősorban persze edző-édesapjának, Csipes Ferencnek, akinek most egy újabb, talán még a lánya távozásánál is sokkal nehezebb ügy miatt fájhat a feje. Az egyetlen kétszeres londoni olimpiai bajnokról, Kozák Danutáról is azt „susogják” a hírbörzéken, hogy ő sem akar feltétlenül jelenlegi klubjában maradni.

Kozák Danuta_blog.jpg

    

     Öröm az ürömben, hogy ő legalább nem országot, csak klubot akar cserélni.

     Mivel a hír keményen tartotta magát a napokban, így - amennyiben nem akartam kizárólag a zuhanyhíradó adásaira szorítkozni - tárcsáznom kellett a Honvéd kajak-kenu szakosztályának igazgatóját, a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábort.

     - Az információnak - sajnos - van valóság alapja - így Horváth, akiről éppen pénteken neveztek el tantermet a Grosics Gyula nevét viselő általános iskolában, a XI. kerületi Bikszádi úton. - Sajnos, mára már teljesen kiveszőfélben vannak azok a sportolók, akik klubhűségből, vagányságból, az edzőhöz való ragaszkodás okán vagy más alapon, de kitartanak klubjuk mellett. Ma már más a módi. Mindenki csak az éppen aktuális lehetőségeket igyekszik maximálisan kihasználni. S mivel Danutának az esztendő végén lejár a szerződése, már szinte természetesnek mondható, hogy ő is elkezdett mocorogni. Van egy olyan elképzelése, ami számomra abszolút elfogadhatatlan. A témát nem szeretném sokáig lebegtetni, ezért vagy hétfőn, vagy kedden pontot is teszünk a mondat végére. Természetesen remélem, hogy meg tudunk állapodni, de minden áron senkihez sem tudok ragaszkodni.

     A fáma arról is szól, hogy Kozák esetleges távozása egészen a BSE szakosztályáig vinné őt. Hogy ott kivel és milyen feltételekről beszélgettek, arról még nem érkezett jelentés. A helyzet minden esetre rendkívüli, hiszen amennyiben Danuta a „lelépés” mellett döntene, Csipes Ferencnek a saját lánya után a kétszeres olimpiai bajnoknőt is nélkülöznie kellene. Ez esetben Kovács Katalin és Szabó Gabriella maradna a Honvédban...

süti beállítások módosítása