2012.10.26. 17:46          



Kovács Tamást Amerikából hívták: pályázzon igazgatónak

A Magyar Vívó Szövetségből szerződése lejárta előtt, kurtán-furcsán elbocsátott kardvívó szövetségi kapitány, Kovács Tamás - akinek kapitánysága alatt a 11.- helyről a hatodikra jött fel a reménytelen helyzetből kapaszkodó férfi kardválogatott, s végül valóban csak hajszállal maradt le a londoni megméretésről - továbbra is aktív kíván maradni. A korábban a szövetségben évtizedeken át több, felelős beosztásban is dolgozott, egykori kardforgató kiválóság - aki három éven keresztül a MOB sportigazgatói feladatkörét is ellátta - már májusban elkészített egy tervezetet, amely az I. Magyar Kardvívó Akadémia életre hívását szorgalmazza.

Kovács Tamás_blog.jpg

     - Meggyőződésem, hogy erre Gödöllő lenne ez idő tájt a legalkalmasabb helyszín - állította meggyőződéssel a hangjában  Kovács Tamás.

- Ebben a városban ugyanis valóban komoly tradíciói vannak a kardvívásnak, a legutóbbi csapatbajnokságon is az ő versenyzőiké lett az aranyérem éppen Szilágyi Áron klubja, a Vasas SC csapata ellenében. A főváros közelében lenne, ráadásul Gémesi György polgármester személyében érdemi fogadókészség is mutatkozik a fejlesztés iránt. Gyakorlatilag csak attól függ az akadémia létrejötte, hogy sikerül-e az általam minimálisan szükségesnek tartott negyvenmilliós támogatást megszerezni.

     A mérkőzés pillanatnyilag eldöntetlenre áll, mivel az anyagiakról egyelőre nincs érdemi döntés. Kovács Tamás a várakozási időszakban sem unatkozik, sőt! Egy váratlan esemény alaposan megmozgatta az életét és a fantáziáját.

     - Az Egyesült Államok Vívószövetségéből személyre szóló meghívást kaptam az általuk kiírt pályázatra, amelynek győztese az ottani szövetség sportigazgatói állását kapja majd meg. Bár a nevezési határidő csak november 1-én jár le, én már elküldtem jelentkezésemet. Megvallom - és bárki szavamon is foghat! - sokkal szívesebben dolgoznék itthon, mint Amerikában, elvégre az idő eléggé elszaladt velem. Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy én leszek ott a befutó, de ha ma valaki komoly garanciákat adna az I. Magyar Kardvívó Akadémia megindítására és működtetése feltételeinek biztosítására, már vissza is vonnám az amerikai pályázatomat.

     Itt tart jelenleg ez a többfrontos mérkőzés, amely pillanatnyilag mindkét vonalon döntetlenre áll. Vajon lesz-e befutó, s ha igen, melyik oldalról érkezik az majd?

süti beállítások módosítása