2012.10.09. 07:37          



Almási akár pénzt is kaphat, a siker azonban Kati nénié!

Öles cikkek jelentek meg az elmúlt napokban egymást követően, amelyekben visszatérően Almási Nádor kajakedző a főszereplő. Almási markánsan hangsúlyozza, hogy a három MTK-s kajakost magában foglaló olimpiai ezüstnégyes felkészítésében ő is jelentősen részt vett, hiszen a három fiatalember - Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel - két évig (2008. őszétől 2010. nyarának végéig) az ő irányításával készült.

     Amikor pénzről van szó, végképp nehéz a teljes igazságot kideríteni. Ennek ellenére megpróbáltam utánajárni, s a legilletékesebbekkel, a három fiatalemberrel sikerült szót váltanom. Érdekes dolgokra derült fény.

     - Nem vagyunk könnyű  helyzetben - mondták szinte egymás szavába vágva - , hiszen Almásival (sportberkekben csak Almának szólítják) emberileg nagyon jó kapcsolatban vagyunk.

Azt is el kell mondanunk, hogy amikor az MTK 2008. őszén szerződtette őt, Almási akkor megmondta, hogy ő négyéves ciklusban gondolkodik, s úgy fogja felkészíteni a fiúkat, hogy Londonra legyenek legjobb formájukban.

     - Ezt az ígéretét azonban nem válthatta be, hiszen 2010-ben felmondtak neki az MTK-nál. Jogos volt a klub döntése?Pauman Dániel_blog.jpg

     - Amíg 2009-ben Világ Kupát is tudtunk nyerni, azt gondoltuk, hogy a nála végzett kemény munka további gyümölcsöket terem. Ám 2010-re teljesen szétestünk, egyáltalán nem volt eredményünk és abban a helyzetben valahol a klubnak is igaza lehetett. Almásinak is van részigazsága, hiszen ő négy évre szerződött. Ám ha két év után elküldték, attól még kaphatott volna jutalmat, hiszen van olyan edző, aki egyetlen évben, 2009-ben edzette az egyik londoni bajnokot és komoly, hétjegyű összeget utaltak neki. Ki bizonyítja be, hogy az a 2009-es szezon mennyire volt sikeres a londoni felkészülést tekintve?

     - Önök tehát a 2010-es szezon végéig azt is hihették akár, hogy ez a sok munka majd „begyűrűzik”. Azután ott álltak edző nélkül, anyagi támogatás nélkül, perspektívák nélkül...

     - Ekkor jött a mentőöv Fábiánné Kati néni személyében, aki egy évre befogadott bennünket és nem csak az edzésvezetéseket vállalta, hanem az ő csoportja terhére anyagi áldozatokat is hozott értünk. Kizárólag neki köszönhetjük, hogy már régen nem vonultunk vissza. Akár tűzbe is megyünk érte, ha kell!

     - Megdöbbentő ez a totális elkötelezettség, hiszen más oldalakról gyakran lehet vele kapcsolatosan a legkülönfélébb elmarasztalásokról hallani.        

     - Kati néni abszolút speciális egyéniség. Amíg a többi edzők függenek a tanítványaiktól és ezért rendre kompromisszumokat kötnek, addig ő anyagként kezeli az embereit azért, hogy belőlük lehetőleg olimpiai bajnokokat formáljon. Maximalista, aki idős kora ellenére is folyamatosan képes megújulni és aki vakon harcol az embereiért. Egyik fő fegyvere az egészséges rivalizálás fenntartása és az, hogy nála nincs visszabeszélés és nincsenek alkudozások sem! Állandóan többet és jobbat akar, s így nagyon örülhetünk, hogy a nála töltött két év során vagy négy-öt alkalommal dicsérő szó is elhagyta a száját.    

süti beállítások módosítása