2012.10.05. 06:46          



Ha Egervárinak nem megy, mire vár az MLSZ vezérkara?

Miközben „kóstolgatom” a labdarúgó Bundesliga pénteki, 7. fordulójának programját, (amelynek talán legnagyobb slágermérkőzését a Hannover együttese, Huszti Szabolcs munkaadója játsza a bajnoki címvédő Borussia Dortmund ellen) nem tudok elvonatkoztatni attól a túlontúl kézenfekvő kérdéstől: vajon a magyar bajnokságnál sokkal erősebb Bundesligában hétről hétre extrát teljesítő Huszti Szabolcs ugyan meddig nem lesz még magyar válogatott?

     Közben az is köztudott, hogy a Puskás Ferenc Stadionban immár 38 ezerre bővítették a befogadó képességet és eddig tízezer belépőt eladtak az október 16-án sorra kerülő magyar-török Vb-selejtezőre.

     Szegény drukkereket belelkesítik a sok ezer forintos belépők felvásárlására, miközben azon morfondírozok: ki fog ott gólt lőni?

Hátha Egervári mester legalább Szalai Ádámmal, az ugyancsak a Bundesligában, Mainzban edződő, vérbeli csatárral megbékél, mert hogy a hollandok ellen az egyébként ugyancsak jó formában lévő Szalai egyetlen percet sem kapott Egervári kapitánytól...

     Tudom, van pedagógia és vannak nehezen megoldható helyzetek is. No, de ha ez nem megy Egervári Sándornak első személyben, vannak ott még néhányan az MLSZ vezérkarában olyanok, akik megpróbálhatnák egy kicsit kezelés alá venni Husztit. Nem felülről, nem követelőzve, hanem egy másfajta hangon, amely a kölcsönös békülést próbálja elősegíteni.

     Bár Huszti Szabolcs sem varázsló, vele is kikaphat a magyar labdarúgó válogatott. Ám ha nélküle nem nyer az együttes az észtek és a törökök ellen, a vízcsapból is az fog folyni, hogy „bezzeg ha a Huszti ott lett volna!”

     Ezt majd az idő eldönti, de sajnos, a magyar válogatott „átütőerejének” ismeretében ezt a lehetőséget - finoman szólva is - nem lehet kizárni. Akkor ki fogja megvédeni Egervári Sándort?

     Vagy másként feltéve a kérdést: egyáltalán meg kell ez esetben védeni Egervári Sándort? 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása