2012.09.30. 20:17          



Afrika-kerülő vitorlásverseny a célkeresztben

Marokkó aktívan részt kíván venni a magyar szervezésű Afrika-kerülő vitorlásversenyben, az Africa-Europe Challenge (AEC) programban.

A két projektigazgató, Gál József földkerülő vitorlázó és Kondricz Péter nemzetközi informatikai jogász (a képen) a múlt héten folytatott erről megbeszéléseket Rabatban és Casablancában. Amint arra az MTI-hez eljuttatott közleményük kitér, Rabatban a turisztikai minisztérium képviselőjével és tanácsadóival megállapodtak abban, hogy a marokkói kormány tárcaközi egyeztetéseken dolgozza ki az ország részvételének részleteit. A projektigazgatók egyúttal átadták a Marokkó hivatalos meghívását tartalmazó okiratot.

vitorlázás_Afrika kerülés_120930.jpg

A marokkói program része volt a rabati magyar nagykövetségen rendezett fogadás, melyen több afrikai és európai ország nagykövete, minisztériumi képviselők, cégvezetők és a sajtó munkatársai előtt mutatták be a program vezetői az AEC projektet.

A rendezvényen megjelent Habsburg György, Magyarország utazó nagykövete is. Az AEC 2013. május 25-én Máltán rajtol. A nemzetközi mezőny Afrika körüli útja során 14 afrikai és két európai országban áll meg. A hajózási program mellett kulturális fesztiválokat, üzleti fórumokat rendeznek. Az AEC oktatási és iskolatámogatási tevékenységet is folytat majd, továbbá tengerbiológiai kutatóprogram is szerepel a szervezők terveiben.

(Forrás: africaeuropechallenge.com)

süti beállítások módosítása