2012.08.16. 14:21          



Kinek jó ez a sok pénzbe kerülő, törő-zúzó szakember?

A lehető legdiszkrétebb tálalásban, sorok közé elbujtatva olvashattuk a sportnapilapban: „A kispadtól egy NB I-es mérkőzésre szóló eltiltást kapott Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője.” Az információ talán megérdemelt volna egy önálló, címes hírt, de talán még sokkal többet is.

 Hogy miért? Hát ezt a laikusok majd mindannyian tudják. A Portugáliából szerződtetett, a magyarországi, egyébként sem szerény árak többszöröséért hozott „mágus” az itt töltött, immár több mint egy esztendő során nem valami egyértelműen pozitív bizonyítványt állított ki magáról. Hatalmas szöveg mindjárt indulásra, hogy azután a nem valami „bivalyerős” Graz csapata ellen sima kiesés következzék a BL-selejtezőben.

 Miközben a magyar játékosokat szisztematikusan kifelé „pilinckázó”, s helyükbe spanyol és portugál vendégművészeket hozó Sousa eredményei elmaradtak a Debrecené mögött (ahol a magyar Kondás Elemér simán meg tudta védeni a LOKI bajnoki címét!), balhékban annál aktívabb volt Sousa mester. Még tavaly ősszel lefejelte a Nemzeti Sport munkatársát egy „barátságos” (?) meccsen, hogy azután össze-vissza „halandzsázzon” az eset kapcsán, hogy a lehető legfinomabban fogalmazzak.

 A bírósági idézésre februárban nem ment el, mert bokros teendői megakadályozták ebben. Majd áprilisban váratlanul eszébe jutott, hogy fél évvel korábban mégis csak lefejelte a kollégát és ezért elnézést is kért. Olyasmiért, amire korábban fél éven keresztül nem akart emlékezni. Nyilvánvalóan valamelyik nagyfőnöke rászólt, hogy ez már mégis csak sok, tegyen valamit. Erre beugrott az emlékezetébe az a bizonyos mozdulat...és gyorsan elkezdett meakulpázni.

 A portugál szakember persze ettől nem lett angyal – nyilvánvalóan most is megszolgálta a nagyon szűken mért büntetést. Jómagam a lefejelés után azt írtam, gyalog és azonnal kellett volna Hegyeshalom irányában elküldeni. Főnökei azonban másként látták, másként is látják mindmáig. Ha egyszer el is magyaráznák, miért ér meg ez az egyáltalán nem jó szellemű ember évente minimum százmilliót, becsszóra én is átállnék Vidi-szurkolónak.

 Addig viszont – amíg el nem tiltanak – amíg aktuális alkalom adódik, mindig fel fogom emelni hangomat eme szerény kis magánújság hasábjain a Sousa-jelenséggel szemben. Attól függetlenül, hogy a túlontúl nagyvonalú és elnéző főnökei rájönnek-e valaha is, hogy rossz lóra tettek?  


süti beállítások módosítása