2012.07.27. 12:25          



Ökölvívással és súlyemeléssel bővítette felkészülése repertoárját

Csütörtökön volt az utolsó felvezető nap a ma, pénteken este megnyíló nyári olimpiai játékok eseménysorozata előtt. Itt, Londonban még az időjárás is feladta a tradíciókat, mert hogy a szokásos napi hatszori esőzésből egyetlen csepp sem jutott. Sőt, hamisítatlan kánikulában telt el a nap...Zwickl Dániel_MOB_1.jpg120726_Phelps2.jpg

     A Nemzetközi Sajtóközpontban (MPC) ugyan kellemes, légkondicionált atmoszférában dolgozhatnak a médiák képviselői, de azért az első összehasonlítások máris kínálkoznak. Megkockáztatom, a kínai sajtóközpont nagyterme volumenét illetően valahogy tágasabbnak tűnt. Az étkezési lehetőségek pedig egyértelműen jobban voltak Kínában. Nem is a drágább árakra gondolok, hiszen ez itt nem jótékonysági intézmény. A választékra inkább, amely igen szerény - persze erős két héten keresztül simán ki lehet bírni.

     A csütörtöki délutánon egymást érték a sajtótájékoztatók, amelyek közül hármat sikerült is végig ülnöm. Természetesen az amerikai úszóké vonzotta a legnagyobb hallgatóságot: újságírók és fotósok hada várta, az alig öt perces késéssel érkezett Michael Phelpset és edzőjét, Bob Bowmant.

     A ritkám mosolygó Michael sok mindenről szólt, a nekiszegezett kérdésekre válaszolva. Többek között azt is bevallotta, hogy az évek múlásával mind kevesebbet bír, ezért mind több alvásra van szüksége ahhoz, hogy teljesen kipihenje magát. Ami pedig az aktív pihenést illeti, abban mostanában igen komoly szerep jut a komputereken való játékoknak.

     Az immár negyedik olimpiájára készülő extraklasszis – akit a világ valaha élt legjobb húsz sportolója között tartanak nyilván – arról is szólt, hogy Athén előtt hat éven keresztül a hét minden napján edzett. Ezt ugyan ma már nem tudja és nem is akarja tenni, viszont – látván, hogy a konkurencia egyre erősebb munkát végez – az utóbbi években számos, kiegészítő sportágat is bekapcsolt a felkészülésébe. Így például az ökölvívást és a súlyemelést is rendszeresen gyakorolta.,

     Ami pedig az esélyeket illeti, Phelps csak annyit mondott, hogy az eddigi pályafutásával nagyon elégedett. Külön is megemlítette, hogy a férfi 4x200 méteres gyorsúszó váltójuk igen erős lesz. Másik, konkrét kérdés a 200 méteres pillangóúszást feszegette. A magyarok némi döbbenetére Cseh László neve el sem hangzott, mint reális riválisé. Reméljük, Laci a medencében ad majd érdemi választ a kissé nagyvonalúnak tűnő, előzetes elemzésre.


süti beállítások módosítása