2012.06.26. 23:55          



Az öttusázó Mizsér Attila volt az ötlet gazdája

Harmincegy nappal a londoni olimpia kezdete előtt koncerttel „fűszerezett” sajtótájékoztatón mutatták be kedden az "Olympia mítosza" című cd-t.

Olympia mítosza_cd_blog.jpgA lemezről Géczi Erika olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, Mizsér Attila olimpiai és világbajnok öttusázó, Németh Nyiba Sándor olimpiai ötödik helyezett birkózó és Petrovics Kálmán világbajnok kajakos szerzeményei hallhatók, amelyeket az Örökség zenekar szólaltatott meg. A cd elkészítésében közreműködött Kovács Iván olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző, Fajkusz Csaba olimpiai hatodik tornász, Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszező, valamint  Wichmann Tamás olimpiai ezüstérmes, világbajnok kenus.Olympia mítosza_zenélnek.jpg

Az ötletgazda, Mizsér Attila úgy érezte, hogy "az olimpia olyan csoda, mely túlélt különféle politikai rendszereket, kifejezi a békét, a fiatalságot és a mozgás szeretetét, ezért mindenképp megörökítésre méltó". Felkereste Géczi Erikát és Németh Nyiba Sándort, majd Petrovics Kálmán is „előkerült”, összeálltak és megszületett a lemez. Ez, Mizsér szerint "tisztelgés a magyar sport sikerei, hősei előtt, a magyar csapatnak buzdítás, a szurkolóknak kedvcsináló, nekünk, szerzőknek, egykori olimpikonoknak pedig egy pici önmegvalósítás, összefoglalja mindazt, amit érzünk és gondolunk erről a csodáról".

Olympia mítosza_zenélnek.jpgGéczi Erika azt hangsúlyozta, hogy teljesen önerőből adták ki a cd-t. Minden közreműködőnek minden lehetséges módon köszönetet mond. Azt szeretnék, ha minden londoni olimpikon kapna ebből a cd-ből. A MOB sportigazgatója, Szabó Bence a felvetés megvalósításhoz támogatást ígért.

 Olympia_zenélés után_nagyobb.jpg


süti beállítások módosítása